koronavirüsün yayılmasını durdurmak
VeCoTek© Hakkında
VeCoTek, yüzeyleri kaplayarak antibakteriyel ve antiviral koruma sağlayan bir çözümdür.
(VeCoTek) NEDİR:
VeCoTek®
VeCoTeK®️ Kaplama, mikropların büyümesini etkin bir şekilde kesintiye uğratır. Anti-mikrobiyal ve Anti-viral etkinlik kaplama yüzeyde kaldığı sürece devam edecektir. Çizikler ve yüzey aşınması kaplamanın etkinliğini olumsuz etkilemez.
VeCoTek Ana Geliştirme kriterleri
- Güvenli
- Kullanım kolaylığı
- Uygun maliyet
- Üretim kolaylığı
- Uzun ömürlü
- Güçlü antiviral anti-mikrobiyal özellikler
VeCoTek formülasyonu farklı pazar ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ayarlanabilir.
VeCoTek Teknolojisinin Avantajları
Uzun Ömürlü.
Antiviral / Antimikrobiyal Koruma.
Mikroplara karşı %99,99’a varan koruma sağlar
Çevre Dostu
Doğal kaynaklardan elde edilmiştir
Dayanıklılık
Yılın her mevsiminde Tutarlı Performans
VeCoTek’in Antiviral Etkileri.
Bazı bileşikler, virüs partikülleri ile virüsidal olarak etkileşime girerek viryonları parçalayarak ya da parçalamadan viral enfektivitenin kalıcı inaktivasyonunu sağlayabilir. Vero (ATCC® CCL-81, Afrika yeşil maymunu böbrek epitel hücresi) ve HEp-2 (HEp-2 (ATCC® CCL-23, insan epidermoid larenks karsinom hücre hattı) hücreleri, numunelerin sırasıyla HSV-1 (Herpes simpleks virüsü, çift sarmallı DNA virüsü) ve RSV (Respiratuvar sinsitiyal virüs, bölümlenmemiş negatif sarmallı RNA virüsü) üzerindeki antiviral etkisini belirlemek için kullanılmıştır.
VeCoTek’in antibakteriyel etkileri
VeCoTek’in antibakteriyel etkinliği, Klinik ve Laboratuvar Standartları Enstitüsü standartlarına göre disk difüzyon yöntemi kullanılarak belirlenmektedir. Disk difüzyon testi (disk difüzyon antibiyotik duyarlılık testi), bakterilerin antibiyotik duyarlılığını ölçen bir testtir. Bu antibiyotiklerden hangi bakterilerin ne ölçüde etkilendiğini test etmek için antibiyotik diskler kullanılır. Bu testte, antibiyotik etkili malzemeler içeren diskler veya slaytlar, bakterilerin konulduğu bir agar plakasına yerleştirilir ve plaka inkübasyona bırakılır. Bir antibiyotik bakterinin büyümesini durdurursa veya bakteriyi öldürürse, disklerin veya slaytların çevresinde bakterilerin görülebilecek kadar büyümediği bir alan olacaktır. Buna inhibisyon bölgesi denir.
Bu bölgenin boyutu birçok faktöre bağlıdır; bunlardan biri, antibiyotiğin bakteri büyümesini durdurmada ne kadar etkili olduğudur. Bir bölgenin boyutunu etkileyen diğer bir faktör ise antibiyotiğin agar ortamı içinde difüzyonudur ve antibiyotiğin moleküler yapısına bağlı olarak değişir. Ölçülen bölge çapı, incelenen bakterinin söz konusu antibiyotiğe duyarlı mı, orta derecede duyarlı mı yoksa dirençli mi olduğunu belirlemek için bir bölgenin standartları veri tabanıyla karşılaştırılmalıdır.
VeCoTek’in antibakteriyel etkinliği ikinci yöntemle farklı konsantrasyonlarda da test edilmiştir. Bu yöntemde, VeCoTek farklı oranlarda mikroorganizma kültürleri ile karıştırılarak McFarland standart ayarlarında test edilmiştir. 24 saatlik işlem süresinden sonra numune alınmış ve Nutrient agar ortamına aktarılmış, bakteriler için 24 saat ve maya için 48 saat inkübe edilmiştir. Test mikroorganizmaları şunlardır: Escherichia coli (gram negatif), Enterococcus faecalis (gram pozitif), Candida albicans (maya). Negatif ve pozitif kontrol testleri aynı koşullarda yapılmıştır. Mikrobiyal büyüme, uygun sıcaklıklarda bakteriler için 24 saat ve maya için 48 saat boyunca agar plakaları üzerinde canlı hücrelerin numaralandırılması yoluyla ölçülmüştür. Numunenin konsantrasyonu, antimikrobiyal aktivitede önemli bir artışa neden olmuş ve testte herhangi bir bakteri / maya üremesi gözlemlenmemiştir. Tüm numuneler antibiyotik disklerin kullanıldığı pozitif kontrol testleri ile aynı davranış göstermiştir.